Magyar gazdaság

Szíjjártó: A nyugdíjtőzsdézők tüntetése hiteltelen

Hiteltelen a szombati szakszervezeti tüntetés, mert szervezői között olyanok is vannak, akik személyesen részt vesznek a nyugdíjakat eltőzsdéző magánpénztárak vezetésében – reagált közleményben a tiltakozó megmozdulásra Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter szerint, sajnálják, hogy ezzel az akcióval sikerült megvezetniük néhány száz magyar munkavállalót. A kormány elkötelezett az emberek nyugdíjának megvédése és a pofátlan végkielégítések megadóztatása mellett, az új, arányos adórendszerrel pedig beindítja a magyar gazdaság dinamikus növekedését – írja a politikus a közleményben, amelyet a Független Hírügynökség idéz.

Mint arról beszámoltunk, három szakszervezeti konföderáció tart demonstrációt ma a fővárosban, hogy érdemi egyeztetést követeljenek a munkavállalókat érintő kérdésekről, és tiltakozzanak a kormány egyes intézkedései ellen, közöttük az egykulcsos a 98 százalékos különadó és a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen.

A demonstrációt a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Autonóm Szakszervezeti Szövetség (ASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szervezte, továbbá az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórumot alkotó 16 szakszervezet képviselői is jelezték, hogy részt vesznek a tiltakozáson.

A Magyar Tudományos Akadémia épülete előtti parkolóban több százan gyűltek össze 11 órára, többen szakszervezeti zászlókat, transzparenseket emeltek a magasba. A színpad felett egy idézet szerepel: "Mindig becsaphatsz néhányat. Néhányszor becsaphatsz mindenkit. Nem csaphatsz be mindig mindenkit". A transzparenseken az "Én félek", "Pici emberek, pici bérek", "Közszolga nem rabszolga", "Indoklás nélkül kirúghatnak", "Ezt még mi sem vesszük be" feliratok szerepeltek.

 

Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége MSZOSZ tüntetés
Kapcsolódó cikkek