MSZOSZ

MSZOSZ: tíz százalékos béremeléssel lehetne kompenzálni 2012-t

A fizetések reálértékének megőrzése az 5,2 százalékos MSZOSZ-bérajánlás minimális célja - hangsúlyozta győri sajtótájékoztatóján Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke szerdán.
2013.02.06 Olvasási idő:

MSZOSZ: Infláció alatti emelés nem lehet - Eltolódik a bérmegállapodás

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke szerint a két kiigazító csomaggal nehezebbé váltak a jövő évi bérekről szóló tárgyalások, amelyeken most erős feszültség uralkodik, nagyon távol kerültek egymástól a munkaadók és a munkavállalók álláspontjai.
2012.11.13 Olvasási idő:

Minimálbér-emelés: bekavartak a cafeteriával

Alaposan átszabja a minimálbért érintő tárgyalások pozícióit a cafeteriát terhelő adóteher megnövelése. A szakszervezetek szerint nem halogatható az emelés, a munkaadók szerint csak szimbolikus bérfejlesztés jöhet szóba. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára azt mondja: a szakszervezeti álláspontot természetesen megértik, de ki kell mondani, hogy a munkahelyek megmaradása, vagy a munkabérek emelése közül lehet választani a jelenlegi helyzetben.
2012.10.29 Olvasási idő:

Vállalati tulajdont a munkavállalóknak!

A Munkástanácsok után az MSZOSZ és az ASZSZ is azt mondja, vásárolhassanak a munkavállalók is kedvezményesen részt azokból a nem stratégiai vállalatokból, amelyekben az állam a kisebbségi tulajdonos.
2012.07.31 Olvasási idő:

Fordulatot sürget az MSZOSZ

A pályakezdők és az idősek munkahelyteremtését szorgalmazta a helyettes államtitkár.
2012.06.27 Olvasási idő:

Fordulatot sürget a munkahelyteremtésben a szakszervezet

„A magyar gazdaság elvesztette lendületét, hiszen a GDP előző évihez viszonyított aránya is csökken, és míg a foglalkoztatási ráta hektikusan változó, trendszerűen süllyedő pályát mutat. Ezzel pedig a társadalom minden szempontból elvesztette az esélyét” – jelentette ki Pataky Péter az MSZOSZ kibővített szövetségi tanácsának keddi ülésén.
2012.06.27 Olvasási idő:

MSZOSZ: Csak egy szűk réteg a nyer az adópolitikán

Az idei év a munkavállalóknak nagyon nehéznek ígérkezik, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szerint veszélyben vannak a munkahelyek, a foglalkoztatásban nem növekedés, hanem visszaesés várható - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke szerdán Ózdon tartott sajtótájékoztatóján.
2012.03.28 Olvasási idő:

MSZOSZ: Tovább nő a dolgozói szegénység

A szakszervezetek minden törvényes eszközzel fel kívánnak lépni a tavalyi nettó kereset mértékének megőrzéséért - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján szerdán.
2012.01.18 Olvasási idő:

TGM: A szívós harchoz növelni kell a szakszervezetek létszámát

A szakszervezetek jövőjéről tárgyaltak a szakértők a "Szakszervezetek a politikai térben, szakszervezetek politikai szerepe" című konferencián.
2011.11.04 Olvasási idő:

Magyar Szolidaritás - Honnan jönnek és kik ők?

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) holnapi alakuló ülésére időzítette első demonstrációját az egyre inkább politikai formációként fellépő Magyar Szolidaritás Mozgalom.
2011.10.10 Olvasási idő: