Magyar gazdaság

Mégsem speciális munka a képviselőké - Kifizetik a különadót

A Fidesz szerint a parlamenti képviselőkre is vonatkozik a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadóról szóló jogszabály.

De ha az Országgyűlés Hivatala ezzel ellenkezően értelmezi a törvény passzusait, akkor a kormánypárt módosító indítványt nyújt be annak érdekében, hogy a képviselőkre is vonatkozzon a különadó – közölte Kósa Lajos.

A Fidesz ügyvezető alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra reagálva mondta, hogy a Népszabadság keddi számában arról írt: az Országgyűlés Hivatala úgy értelmezi a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvény rendelkezéseit, hogy azok nem vonatkoznak a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, nem állnak munkavégzésre irányuló jogviszonyban sem.

Kósa Lajos hangsúlyozta: a Fidesz szándéka az, hogy a képviselőkre is vonatkozzon a különadó. Az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a parlamenti képviselőket - az alkotmány, az országgyűlési képviselők jogállásáról, illetve az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény alapján - nem érinti a különadó-fizetési kötelezettség, illetve maga az Országgyűlés sem tekinthető különadóval kapcsolatban érintett szervezetnek.

 

végkielégítés Országgyűlés különadő Fidezsz 98 százalék
Kapcsolódó cikkek