Magyar gazdaság

Rogán: Autójavítás csak számlára, tilos a külföldi rendszám

Nem járhat külföldi rendszámú autóval az, akinek magyarországi állandó lakhelye van – erről terjeszt be a parlament gazdasági bizottsága hamarosan törvényjavaslatot.

A gépjárműszakma több adóváltozást is kért, ezek azonban az őszi adótörvényekben kerülhetnek a parlament elé, vagyis 2012-ben léphetnek hatályba. Rogán Antal a hamarosan benyújtandó törvénycsomag tartalmából a külföldi rendszám mellett azt emelte ki, hogy szigorúbban büntethetővé tennék a kilométeróra manipulálását és hogy a biztosítók csak számla ellenében fizessenek.

Ha elfogadják a törvényt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési kampányba kezdene – mondta el Rogán. A fideszes politikus úgy számol, hogy ezzel a feketén működő javítóműhelyeknek a felét át legalizálni lehetne.

Adjon esélyt az állam a legális kereskedőknek és javítóknak azokkal szemben, akik feketén végzik ezt a munkát – ez volt Eppel Jánosnak, a Porsche Hungaria ügyvezetőjének a kérése, és ezt emelte ki az ülésen a KDNP-s Seszták Miklós, az albizottság elnöke is. Eppel az autókereskedők és -javítók helyzetét ismertette, s külön kiemelte, hogy az új autók eladása két év alatt 70 százalékkal esett vissza a magyar piacon, és 300-400 kereskedő még csődveszélyben van.

adóváltozás biztosító gépjármű büntethető külföldi rendszám
Kapcsolódó cikkek