Magyar gazdaság

Félmilliárdot spórol Pécs a szociális ellátásokon

Évi félmilliárd forintot spórolhat meg Pécs a városvezetők szerint azzal, hogy megszabadulnak szociális intézményeik nagyobbik részétől.

A viták arról, hogy csődközelben van-e Európa tavalyi kulturális fővárosa, nem csitultak, azonban sokatmondó, hogy a városházán úgy döntöttek: nem képesek tovább finanszírozni négy, többek között idősellátást és fogyatékkal élők támogatását végző intézményt.

Ez azt jelenti, hogy július 1-jétől csupán két szociális létesítmény marad önkormányzati fenntartású. A másik négy létesítményt a Baptista Szeretetszolgálat veszi át egy hónap múlva. Az egyháznak adott állami támogatás nagy mozgásteret biztosít: 82 százalékkal több lesz az állami normatíva, mint ha az önkormányzatnál maradtak volna. A város pedig évi mintegy félmilliárdos anyagi tehertől szabadul meg. Nem a teljes működtetési költségtől: ebben az évben még nagyjából 50 millió forintot kell költeniük a felújításra, jövőre pedig a szeretetszolgálattal kötött szerződés alapján további 50 milliót akadálymentesítésre. Így is jól járnak azonban; az elmúlt két évben 600, illetve 550 millióba került az Integrált Szociális Intézmény működtetése.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Baptista Szeretetszolgálat önkormányzat szociális intézmény Pécs
Kapcsolódó cikkek