Magyar gazdaság

Vastapssal köszöntötték az IMF-ben a visszatérő Strauss-Kahnt

Először látogatott el a Nemzetközi Valutaalap központjába Dominique Strauss-Kahn, aki kénytelen volt lemondani, miután májusban nemi erőszak vádjával New Yorkban letartóztatták.

Strauss-Kahn és felesége, a francia televízióból ismert Anne Sinclair ellátogattak az IMF washingtoni központjába, ahol rövid találkozót tartottak Christine Lagarde-dal, az IMF új vezetőjével.

A volt elnök később egy rövid beszédet is tartott az IMF dolgozóinak a média teljes kizárásával. "Nagyon meleg fogadtatásban részesült" - mondta Paulo Nogueira Batista, Brazília és nyolc további latin-amerikai ország képviselője a Reutersnak. "Látszott, hogy mennyire megbecsült még mindig az intézeten belül. Többször hosszas vastapsot kapott."

Egy másik szemtanú szerint a hallgatóság spontán tapsban tört ki, mielőtt Strauss-Kahn beszélni kezdtett. A volt elnök a bírósági ügyére nem tért ki, azonban megjegyezte, hogy az amerikai jogrendszer igazságos. Az IMF hivatalos közlése szerint a látogatás személyes jellegű volt és Strauss-Kahn kérésére történt.

IMF DSK Lagarde Strauss-Kahn
Kapcsolódó cikkek