Magyar gazdaság

Raskó: Ha a CBA-ban látnak egeret, azzal nem foglalkoznak

A multiellenesség nem hungarikum – hangzott el a Világgazdaság Multik nélkül nem megy című konferenciáján. Volt, aki úgy fogalmazott: „ha nekem ki kéne állnom Michael Jordan ellen kosaraznom, nagyon utálnám”. Más hozzászólók a bűnbakképzés jelenségére hívták fel a figyelmet, amelyben a külföldi cégek célkeresztben állnak.

Sok kis cég van, amely sikeres, ezek általában nem panaszkodnak a multikra – hangzott el. Többen kritizálták a kormányt: elhangzott olyan vélemény is, hogy szép lassan nem arról beszélhetünk már, hogy miért nem szeretik a multikat, hanem arról, hogy a multik miért nem szeretik az országot. Magyarországon egyre kevésbé van kiszámíthatóság. Tavaly szeptember óta Magyarország nem jöhet szóba Londonban, mint befektetési terület – mondta el Raskó György.

A felszólalók többször említették negatív példaként a Tescót, a cég képviselőjétől erre reakcióként elhangzott: hetente 3,5 millió vásárlót látnak el, ha ők nem mennének hozzájuk, akkor lenne baj. Regionális beszállítói fórumon több kkv-t is támogat a cég, azok a kisebb beszállítók, amelyek nem lennének képesek ellátni az egész országot, három-négy, hozzájuk földrajzilag közel álló megyét elláthatnak. 2008 óta Tesco-beszállítással egy fillért nem lehetett keresni – válaszolt erre Raskó. Hozzátette azonban azt is: a média szerepe komoly a multiellenes hangulatkeltésben, ha egy Tescóban látnak egy egeret, azzal tele lesz a sajtó, ha egy CBA-ban, azzal nem foglalkoznak.

CBA raskó befektető multiellenes Tesco
Kapcsolódó cikkek