"A nemzeti ügyek kormánya elkötelezett a múlt hibáinak kijavítása iránt, ezért tovább megyünk az államadósság csökkentésének és a költségvetési hiány 3 százalék alatt tartásának útján. Ennek megvalósítása során folyamatosan konzultálunk az Európai Bizottsággal és szívesen fogadjuk javaslataikat, felvetéseiket" – szögezte le az NGM.
 
"A nemzeti ügyek kormánya a teljesítményben hisz, a számok pedig önmagukért beszélnek: az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta először 2012-ben lesz 3 százalék alatt a költségvetés hiánya, így egyike vagyunk azon hét uniós tagállamnak, amely teljesíteni tudja ezt a célt. Ráadásul a kormány úgy adott tárgyalási mandátumot Fellegi Tamásnak az IMF-fel való megbeszélésekre, hogy erősítse meg: a 2013-as költségvetés hiányát is 3 százalék alatt fogjuk tartani" – szögezi le a tárca.
 
Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság alelnöke, Olli Rehn ma közölte: Magyarország nem hajtott végre megfelelő intézkedéseket a deficit csökkentésére, ezért fennáll a lehetősége, hogy a későbbiekben elzárják a kohéziós alap forrásait a tagállamtól. Ezzel párhuzamosan a Bizottság bejelentette, hogy január 17-én dönt arról, indít-e kötelezettségiszegési eljárást Magyarország ellen a bírók nyugdíjkorhatárának csökkentése, a jegybank függetlensége és az adatvédelmi biztos hivatalának megszüntetése ügyében.