Magyar gazdaság

Ennyire nőtt a bruttó átlagkeresetünk a KSH szerint

A legalább ötfős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél a bruttó átlagkeresetek 5,5 százalékkal nőttek – közölte a KSH.

A családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 2,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakát 2012. január-februárban - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-t.

A KSH közlése szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 217.800 forint, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 225.200 forint, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 202.000 forint volt.

Az átlagkeresetek a versenyszférában 7,0, a költségvetés területén 1,7 százalékkal nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest.

A KSH tájékoztatása szerint a versenyszféra legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásainál 1 millió 798 ezer fő volt az alkalmazásban állók száma, ez 29,6 ezer fővel alacsonyabb, mint 2011. január-februárban. A költségvetési szférában 696 ezren dolgoztak, 8.200 fővel kevesebben, mint egy évvel ezelőtt. Közülük átlagosan 32 ezren közfoglalkoztatás keretében.

 

KSH bér átlagfizetés átlagkereset fizetés
Kapcsolódó cikkek