Magyar gazdaság

Schmitt lemondott

Elnöki eskümet Önök előtt tettem le, kötelességemnek érzem, hogy a személyem körül kialakult ügy kapcsán tájékoztatást adjak - mondta Schmitt Pál a parlamentben, napirend előtti felszólalásában. Schmitt szerint elfogadhatatlan a méltánytalanság és a sportszerűtlenség, ami kialakult.

Még meg sem indult a tényfeltárás, az itt ülő képviselők közül néhányan már megbélyegeztek, csalónak nyilvánítottak – hangsúlyozta. Kinek állhat érdekében az, hogy Magyarország lejáratásával egy időben megalázzák az elnököt? – tette fel a kérdést. Meglátása szerint sikerült félrevezetni a közvéleményt.

A dolgozat kapcsán hangsúlyozta, hogy a ’85-ös szabályok szerint készült a kisdoktori disszertációja. Az opponens és konzulens elégségesnek találta azt, és kiváló minősítést kapott – szögezte le.

Véleménye szerint sokan összekeverték a mai PhD-t az akkori szabályokkal. „Az én lelkiismeretem tiszta” – mondta. A tényfeltáró bizottság is arra a következtetésre jutott, hogy a dolgozat megfelel az előírásoknak
 
Úgy látja, etikátlan és jogszerűtlen a kisdoktorijának a visszavonása. A Semmelweis Egyetem szenátusának döntése ellen fellebbezéssel fog élni, és ha kell, bírói úton bizonyítja igazát.

A bizottság és a szenátus döntésétől függetlenül azt mondta, ledoktorál. Bizonyítani kívánok magamnak – tette hozzá. Témájának a sport és a környezetvédelem kapcsolatát választotta.

Ugyanakkor kötelességemnek érzem, hogy lemondjak – zárta szavait, mert meglátása szerint az elnök testesíti meg a nemzet egységét.

lemondás pál PhD köztársasági elnök kisdoktori lemondott Schmitt
Kapcsolódó cikkek