Magyar gazdaság

Csaba László szerint méltányos az egykulcsos adó

A gazdasági kormányzás fő célja továbbra is az egyensúlymutatók minden áron való teljesítése - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász, egyetemi tanár.

Nem várható irányváltás a kormány gazdaságpolitikájában - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László, aki nem látja annak jelét, hogy a kormányzat alapvetően átértékelte volna az elképzeléseit, inkább a nem teljesült célkitűzéseket a nemzetközi körülményekre és az előző kormányok örökségére vezeti vissza.

Orbán Viktor gondolata, miszerint a közteherviselésbe a korábbinál jobban bele kell vonni a nagy üzletláncokat és a banki szektort tartalmilag nem, csak formailag változott - tette hozzá a közgazdász, aki szerint gazdaságpolitikai fordulat helyett a korábbi időszak folytatására lehet számítani, aminek az egyensúlymutatók minden áron való teljesítése a lényege - véli az egyetemi tanár.

Az egykulcsos kapcsán Csaba László azt mondta: annak bevezetése jó irányba tett lépés. Méltányos eljárásnak nevezhető az az elv, miszerint ha valaki többet dolgozik és keres, akkor több maradjon a zsebében.

Az adójóváírásokról úgy véli: azok kivezetése kiterjeszti a közteherviselést, de nem biztos, hogy emiatt jelentősen több bevételre számíthat az államháztartás, így továbbra is szükség lesz az ágazati különadókra.

adójóváírás kormány Csaba László egykulcsos adó gazdaságpolitika
Kapcsolódó cikkek