egykulcsos adó

Megduplázódtak az áfabefizetések

Egyre inkább a fogyasztást terhelő adókra támaszkodik az államkassza, miközben az elmúlt évtized adópolitikájának eredményeként a munkavállalóknak egyre kevesebb levonással kell szembesülniük.
2021.01.27 Olvasási idő:

Megszűnt az egykulcsos adórendszer Szlovákiában

Főleg az egyéni vállalkozók és a megbízási szerződés alapján dolgozók járnak a szlovákiai adóváltozásokkal – emlékeztet az Új Szó.
2013.01.03 Olvasási idő:

Orbán: Tízmillió szabadságharcos él Magyarországon

Szabadságharcos hagyományai miatt talán a magyar a legnehezebben kormányozható nemzet - idézte Orbán Viktor miniszterelnököt internetes kiadásában a The Weekly Standard című amerikai neokonzervatív magazin.
2012.10.08 Olvasási idő:

A Matolcsy-bébik sem tudják megállítani a népességfogyást

Több mint öt százalékkal több gyermek született idén, mint a tavalyi év azonos időszakában. A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese ugyanakkor úgy véli: ez nem jelenti azt, hogy megáll a népességfogyás.
2012.06.25 Olvasási idő:

Indulhat a tárgyalás - Kér-e megszorításokat az IMF?

Varga Mihály, tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a napokban azt mondta, hogy indulhatnak az IMF-tárgyalások, ha módosul a jegybanktörvény. A hiteltárgyalások megkezdése már fél éve húzódik, nagyrészt a vitatott jegybanktörvény miatt, és a hivatalos tárgyalásokon a Nemzetközi Valutaalap további kéréseket fogalmazhat meg. Elemzőket kérdeztünk, hogy melyek lehetnek a kritikus pontok.
2012.06.20 Olvasási idő:

Csaba László szerint méltányos az egykulcsos adó

A gazdasági kormányzás fő célja továbbra is az egyensúlymutatók minden áron való teljesítése - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász, egyetemi tanár.
2012.06.06 Olvasási idő:

Az egykulcsos adó mégsem lehet alku tárgya?

A hiteltárgyalások során is lesznek olyan kérdések, amelyekben a magyar kormány nem enged majd az álláspontjából - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Prőhle Gergely.
2012.04.26 Olvasási idő:

NGM: Marad az egykulcsos adó

Kitart a kormány az arányos, egykulcsos személyi jövedelemadó (szja) mellett - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek. Mint elmondta, az új adórendszer kétharmados oltalmát sem kívánják megszüntetni, ezt a hiteltárgyalások megkezdésének feltételeként eddig sem a valutaalap, sem az Európai Unió nem kérte.
2012.04.12 Olvasási idő:

Borsik: elfogadhatatlan, fenntarthatatlan a 16 százalékos szja

2012.04.05 Olvasási idő:

NGM: Egyértelmű az egykulcsos adórendszer sikere

A reform sikerét mutatja, hogy a munkapiaci mutatók az arányos, egykulcsos adó bevezetését követő 2011-es évben a legnehezebb piaci helyzet ellenére is kedvezően alakultak – állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a KSH kereseti adataira reagálva.
2012.03.23 Olvasási idő: