Mészáros György, a NIH elnöke a Pécsi Tudományegyetemen rendezett kerekasztal megbeszélésen tíz konkrét projekttel is megismerkedett.

Ezek között volt hidrogénhajtású autó, geotermiához, energiaracionalizáláshoz, környezetvédelemhez, mezőgazdasághoz és informatikához kapcsolódó program is.

"A kormány támogatja a kutatás, fejlesztés és innováció területét, ahogyan a kis- és középvállalkozásokat is. A NIH feladata a segítség nyújtása cégmenedzsmentben, pályázatírásban, problémakezelésben, külföldi kapcsolatok megszerzésében, amelyre a hivatalnak külön főosztálya van. A kutatással, fejlesztéssel foglalkozó kis cégeket a NIH belkapcsolati főosztálya a hálózatba épülésben, hazai partnerek felkutatásában is támogatni tudja" - mondta Mészáros György az MTI-nek.

A NIH elnöke a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (DDRIÜ)meghívására érkezett Pécsre. Elismerően szólt az ügynökség munkájáról. A DDRIÜ jelenleg 2 milliárd forintnyi programot kezel, ebből félmilliárdot projektgazdaként. Mészáros György méltatta a régió kutatás-fejlesztési projektjeit, véleménye szerint azok alapján, amelyeket megismert, többet külföldre is el tud vinni a hivatal.