Magyar gazdaság

Beck György: Drasztikus intézkedésekkel sújtottak minket

A kormány sorra köti a stratégiai megállapodásokat a számára jelentős vállalatokkal, ugyanakkor egyes szektorok amiatt panaszkodnak, hogy a kormány negatívan diszkriminálja őket, miközben a megállapodásokat nem hoznak érzékelhető hasznot a résztvevő vállalatok számára.

"Nem világos, pontosan mit tartalmaznak a megállapodás, a telekommunikációs szektor ügyeit nem tudjuk megvitatni, miközben az elmúlt három-négy hónapban drasztikus intézkedésekkel sújtottak minket" – fogalmazott a Dow Jonesnak nyilatkozva Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke. A Wall Street Journal Emerging Europe blogján megjelenő írás emlékeztet arra, hogy a telekom cég a közelmúltban Romániát választotta új szoftverfejlesztési centrumának helyszíneként a kedvezőbb adózási feltételek és a magasan képzett munkaerő hatására.

A kormányt kritizálta Vahl Tamás, a Magyar-Német Kereskedelmi Kamara elnöke is, aki szerint bármilyen döntés, amely nem a gazdaság hosszú távú céljait tartja szem előtt, akadályozza a befektetési döntések meghozatalát. Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete pedig úgy fogalmazott, hogy a stratégiai megállapodásokból kimaradó cégek mellőzöttnek érzik magukat és a kabinet felelőssége, hogy éreztesse: ezekkel a vállalkozásokkal is törődik és nem kizárólag a legnagyobb cégekkel. A nagykövet úgy fogalmazott: a befektetők haboznak, amikor a magyarországi befektetésekről kell dönteniük, mivel a befektetési környezet bizonytalanná vált bizonyos unortodox döntések hatására.

Vodafone Beck György WSJ stratégiai megállapodás kormány
Kapcsolódó cikkek