Magyar gazdaság

Mennyi lesz jövőre a fizetése? – Itt a kalkulátor

A családi adókedvezmény rendszerét kiterjesztik, aminek köszönhetően immár az egyéni egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékból is leírható lesz a személyi jövedelemadónál fel nem használt adókedvezmény. A most beterjesztett adócsomag révén pedig már az egyes részletek is láthatók.

Fontos tudni többek között, hogy a személyi jövedelemadó vonatkozásában lehetőség lesz az adóalap kedvezmény megosztására akkor is, ha a válás miatt a szülők a gyermekeket egyenlő időszakokban, felváltva gondozzák - hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében Hegedüs Sándor, az RSM DTM adóüzletág-vezető partnere.

Ugyanígy hasznos információ, hogy a családi járulékkedvezményre ugyanazok lesznek jogosultak, mint akik a családi adóalap kedvezményre, illetve hogy lehetőség lesz a járulékkedvezmény megosztására is a házastársak, élettársak között.

A személyi jövedelemadónál fel nem használt rész esetén a járulékoknál az adókedvezmény összege érvényesíthető a járulékokkal szemben, míg a személyi jövedelemadónál fel nem használt családi adókedvezmény összege elsődlegesen a bruttó fizetésből levonandó egyéni egészségbiztosítási járulékkal szemben lesz igénybe vehető. A személyi jövedelemadónál és egyéni egészségbiztosítási járuléknál fel nem használt kedvezmény összegét pedig az egyéni nyugdíjbiztosítási járulékkal szemben lehet majd érvényesíteni – írja Hegedüs Sándor.

A kalkulátor itt megtekinthető!

kalkulátor bér kedvezmény 2014 járulék adó fizetés családi kedvezmény
Kapcsolódó cikkek