Magyar gazdaság

Nagy az érdeklődés a társasház-felújítás iránt

Jelentős az érdeklődés az Otthon melege program társasház-felújítási alprogramja iránt, az első napon, csütörtökön 14 óráig már 112 pályázatot adtak be összesen mintegy 3 milliárd forint támogatásra - nyilatkozta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára az MTI-nek.

Az alprogram teljes kerete 10 milliárd forint.

Elmondta, hogy a 14 óráig benyújtott pályázatokból a legtöbbet, 40-et a Közép-Magyarország régióból adták be, Nyugat-Dunántúlról 24, Dél-Alföldről 18, Közép-Dunántúlról 16, Észak-Alföldről 11, Észak-Magyarországról 2, Dél-Dunántúlról 1 pályázat érkezett.

A Nyugat-Dunántúl régióra leosztott teljes keret (1,026 milliárd forint) 67,64 százalékára érkezett pályázat az első napon. Közép-Magyarországon a keret 47,47 százalékára, Közép-Dunántúlon 33,68 százalékára, a Dél-Alföldön a régió keretének 29,75 százalékára pályáztak csütörtökön 14.00 óráig - tette hozzá.

Szabó Zsolt emlékeztetett arra, hogy az Otthon melege program társasházi-felújítási alprogramjában a költségek maximum 50 százalékára kérhetnek támogatást a társasházak és lakásszövetkezetek április 30-ától a rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretből, amelyből becslésük szerint 20 ezer lakás újulhat meg.

társasház felújítás NFM Otthon melege
Kapcsolódó cikkek