Magyar gazdaság

Látogatócsúcsot döntött a Budavári Sörfesztivál

Az előzőnél tíz százalékkal több látogató volt a hétvégén zárult Budavári Sörfesztiválon, ahol a hagyományos fesztiválételek és a belga sörök iránt érdeklődtek leginkább a kilátogatók, akiknek a hőségben alighanem ideiális fővárosi programnak bizonyult a rendezvény.

Az V. Jubileumi Sörfesztivál látogatói körében ismét taroltak a külföldi sörök, azon belül a vendégország, Belgium termékei iránt érdeklődtek a legtöbben. A szervezők lapunknak elmondták, ugyan még nincsenek pontos adat arról, hogy mennyit költöttek a látogatók a fesztiválon, de tavaly átlagosan 3000-4000 ezer forintot fizettek a jegyáron felül. Az viszont biztos, hogy a “klasszikus” ételekért, így például a hamburgerért vagy a kolbászért ismét sorok álltak.

A rendezvény szervezői a Világgazdaságnak elmondták, a fesztivált megelőzően limitált számban voltak kaphatók az elővételes bérletek, amelyeknek 90 százaléka elfogyott a program megkezdése előtt. A négy napos fesztivál legolcsóbb napijegye 1990 forint, míg a legdrágább 2990 forintba került. A jegyvásárlók húsz százaléka külföldi volt.

Míg tavaly Csehország, addig az idén Belgium volt a programsorozat kiemelt partnere. A belga termékek közül a flamand vörös söröket is keresték, azonban a látogatók egy közvéleménykutatás alapján a fesztivál nagydíját mégis a Csíki Sörnek ítélték oda. Kurucz Dániel, az V. Jubileumi Sörfesztivál főszervezője lapunknak elmondta: a magyar fogyasztók egyre nyitottabbak az ízesített sörök és a ciderek iránt is. Szerinte a fesztivál a magyar sörfogyasztást is segítette, a programsorozaton körülbelül 200 féle külföldi sört kínálnak a látogatóknak. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója lapunkkal korábban azt közölte, hogy tavaly 6,2 millió hektoliterre nőtt a legnagyobb hazai sörgyártók által eladott mennyiség.

hőség sörfesztivál
Kapcsolódó cikkek