Magyar gazdaság

Varga: a magyar gazdaság stabil, jócskán lehagyta Görögországot

A magyar gazdaság jóval stabilabb állapotban van, mint korábban, ebben nagy szerepet játszottak az innovatív vállalkozások, mert minden erős gazdaság alapja az agilis, sokszínű vállalkozói környezet - mondta Varga Mihály mai átadó ünnepségén Budapesten.

Varga Mihály elmondta: pár éve, 2010 nyarán Magyarországot még a világ legkockázatosabb államai között emlegették, együtt Görögországgal, azóta Magyarország a gazdasági növekedést tekintve az dobogós országai közé került, a görög válság pedig még inkább elmélyült.
   
Rámutatott: különösen kedvező az, hogy a magyar tavaly 3,6 százalékkal bővült. A foglalkoztatást tekintve is kedvező az ország helyzete, több mint 4,1 millióan dolgoznak az országban, a munkanélküliségi ráta jelentősen csökkent, amiben nem kis szerepe volt a hazai sikeres vállalkozásoknak. Az ország eredményeit napjainkban már a magyar kormányhoz hasonlóan ítélik meg olyan nemzetközi intézmények is, mint az IMF, az EU Bizottsága, vagy az OECD - emelte ki Varga Mihály.
   
Hétfőn a nemzetgazdasági miniszter ünnepélyesen adta át az általa 2013 augusztusában alapított Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréseket, amellyel a vállalkozások értékteremtő munkáját jutalmazzák. A hétfői ünnepségen azok a cégek is bemutatkoztak, amelyek az unió vállalkozásösztönző versenyében képviselik Magyarországot.
   
Varga Mihály A hónap beruházója elismerést a Mizsetáp Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének, Kollár Csabának adta át. A hónap kis- és középvállalkozása díjat a Confector Mérnök Iroda Kft. részéről Holman Attila ügyvezető, a GPS City Guide Kft. által elnyert A hónap startup vállalkozása címet pedig Rétai Martin ügyvezető vette át.
   
Az eseményhez ezúttal két olyan sikeres vállalkozás elismerése is kapcsolódott, amelyek a Díj az európai vállalkozások ösztönzéséért elnevezésű pályázat nemzeti válogatójának továbbjutói, egyúttal az országot képviselik a verseny európai szakaszában. Az elismerő okleveleket a NESsT Europe nonprofit Kft. részéről Horváth Annamária ügyvezető igazgató, valamint az EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány részéről Ducsai-Oláh Zsanett, az alapítvány elnöke vette át.

 

MTI-->

Stabilitás Varga Mihály magyar gazdaság
Kapcsolódó cikkek