Júniusban az előző hónaphoz képest stagnáltak éves alapon pedig 2,2 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak.
   
Az Európai Unió 28 tagállamában a júniusi 0,1 százalékos csökkenés után júliusban 0,2 százalékkal mérséklődtek, az előző év azonos időszakához képest pedig júniusban és júliusban egyaránt 2,7-2,7 százalékkal estek az ipari termelői árak.
   
Júliusban is az energiaárak csökkentek legerősebben. Az energiaárakat figyelmen kívül hagyva júniushoz képest az euróövezetben és az Európai Unióban is stagnáltak az ipari termelői árak, míg éves összehasonlításban 0,4, illetve 0,3 százalékkal csökkentek.
   
Az Eurostat jelentése szerint havi összehasonlításban Dániában (-2,6 százalék), Észtországban (-1,5) és Görögországban (-1,4) csökkent a termelői ár júliusban, csak Írországban (+1,3 százalék), Cipruson (+0,6), Szlovákiában és Finnországban (egyaránt +0,2), illetve Spanyolországban (+0,1) nőtt.
   
A tavalyi év júliusához képest kizárólag Luxembourgban (0,5 százalék) emelkedett a PPI, a legnagyobb mértékben Dániában (-9,0), Litvániában (-8,3), Nagy-Britanniában (-7,0) Cipruson (-6,7) és Görögországban (-5,4) csökkent.
   
Magyarországon júniushoz képest 0,6 százalékkal, 2014 júliusához képest pedig 1,8 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak.
   
Olaszországról nincs adat, így az Európai Unió többi 27 tagállama közül Magyarországhoz képest havi szinten öt ország, éves összehasonlításban pedig 14 ország mutatója volt kedvezőtlenebb júliusban.