Magyar gazdaság

Többszázmilliós üzletbe fogott bele a Széchenyi Tőkealap

A Széchenyi Tőkealap 240 millió forintot fektet be a balfi BSSK Sportkupak Gyártó Kft.-be - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a cég főprofilja az energia- és sportitalok palackjaihoz felhasználható sportkupakok gyártása és csomagolóanyagok előállítása.

A társaság két fő tulajdonosának fele-fele arányban, összesen 51 százalékos részesedése van a PET-PACK Kft.-ben, amely Magyarország egyik legnagyobb palackozott ásványvíz előállító cégcsoportja. A PET-PACK portfóliójába tartozik a Balfi, a Visegrádi és a Pannon Aqua ásványvíz, emellett a cég gyártja és forgalmazza a Deit, illetve a Surprise drinks üdítőket is. 

Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a beruházással egy hatékonyan működő és az európai piacra is szállítani képes gyártóbázis alakulhat ki a nyugat-dunántúli régióban, egy olyan szegmens beszállítójaként, amely folyamatosan intenzív növekedést produkál. A beruházás során sport- és üdítőital-csomagoló, kupakgyártó gépeket telepítenek. 

A sportkupak-gyártó cég a tervek szerint 2017 végéig 11-gyel növeli alkalmazottai számát. A gyártás első évében közel 6 millió kupak értékesítésével számol a vállalat, amely a termelés felfutásával a tőkebefektetési időszak végére megközelíti az évi 65 milliót. A társaság tervei szerint 90 százalék körül alakulhat az exportértékesítés aránya.

Széchenyi Tőkealap
Kapcsolódó cikkek