Magyar gazdaság

Kaposvár lehet a következő startup-város

Startup képzést indít hamarosan a Kaposvári Egyetem a The Connect East Incubator Zrt.-vel közösen. A hallgatók a képzés során egy virtuális térben folyamatosan fejleszthetik majd ötleteiket, az egyetemről kikerülve ők biztosíthatják hazánk jövendőbeli vállalkozói bázisát.

Új startup kurzust indít hamarosan a The Connect East Incubator Zrt.-vel közösen a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Együttműködésük célja, hogy az egyetemen folyó alapképzésekben biztosítsák hazánk jövendőbeli vállalkozói bázisát. Ehhez pilot-jelleggel az oktatás kereteit egy úgynevezett virtuális platformra helyznék át, amely többek között a hallgatók profilját tartalmazná. Így láthatóvá válna, hogy a fiatalok pontosan milyen képességekkel, tudás-tőkével bírnak. A platformon az oktatók, a már működő vállalkozások, illetve az egyetemen születő projektek is megjelennének, lehetőséget adva arra, hogy az egyes szereplők egymásra találjanak, vagy a tehetségek mentorokat találjanak ötleteikhez.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Képünk illusztráció Fotó: AFP Képünk illusztráció Fotó: AFP[/caption]„A hazai és nemzetközi tapasztalatokra építkezve egy olyan innovatív oktatási módszert vezetünk be a Kaposvári Egyetemen, amelynek köszönhetően az itt végzett hallgatók a jövő vállalkozói bázisát biztosítják” – nyilatkozta az új modell kapcsán Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora. A Kaposvári Egyetem és a The Connect East Incubator Zrt. nemrégiben egy együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, amely alapul szolgál arra, hogy egy forradalmian új oktatási modell meghonosítása valósuljon meg a Kaposvári Egyetemen.

A hallgatók az alapozó tantárgyak tudásanyagának elsajátítása után a 3. félévben „saját vállalkozásokat” hoznak létre a virtuális térben, így a gyakorlatban is szembesülhetnek egy cég mindennapi problémáival. Emellett arra is lehetőségük lesz, hogy jobban megismerjék saját képességeiket, kompetenciáikat. A képzés során megszerzett ismeretekkel saját vállalkozásaikat tudják folyamatosan fejleszteni.

A Kaposváron tervezett oktatáshoz kapcsolódik a hír, amely szerint vállalati szolgáltatásokra fókuszáló inkubátorházat nyitott kétmillió eurós befektetéssel a BnL Start Partners Miskolcon. Az inkubátorház március 1-jén indult, elsősorban hazai és külföldi pályázók, innovatív vállalkozások, illetve spinoff cégek jelentkezését várja. A támogatások mintegy 80 százalékával a BnL Start pályázati rendszerében kiválasztott startupokat támogatják, akik az inkubációs tevékenység mellett akár 200 ezer eurós kezdőtőkét is kaphatnak.

startup The Connect East Incubator BnL Start Partners kaposvári egyetem Miskolc
Kapcsolódó cikkek