Magyar gazdaság

Lemaradhat Hosszú Katinkáról, aki nem kapcsolt időben

A magyar érdekeltségű eseményekre már alig lehet belépőt kapni a vizes világbajnokságon, az úszódöntőkön és a férfivízilabda-meccseken jó eséllyel végig telt ház lesz.

Sokan az utolsó pillanatban eszmélnek, hogy szeretnének a helyszínen szurkolni a vizes világbajnokságon, főként a magyar vonatkozású eseményeken, ezekre azonban már csak elvétve lehet bejutni. Nem véletlen, a jegyvásárlás tavaly decemberben elkezdődött, az érdeklődést fokozta, hogy a 12 ezer fős Duna Aréna úszóversenyei esetében a délelőtti előfutamokra már 500 forintért is kínáltak belépőt, az esti középdöntőkre, döntőkre pedig 2000-ért. Vagyis aki időben kapcsolt, egy korsó sör vagy egy pizza áráért élőben is láthatja Hosszú Katinkát, Cseh Lászlót, Kenderesi Tamást vagy éppen Kapás Boglárkát.

Szinkronúszást 500–3000 forintért lehet nézni a Városligetben, a Hősök tere tőszomszédságában felállított, 5000 férőhelyes mobil lelátón, óriás-toronyugrást 1500–4000-ért a Batthyány téren, utóbbira azonban már nem lehet jegyet kapni, mint ahogy a férfi vízilabdázók mérkőzéseire sem. Magyarázatul szolgálhat, hogy a Duna-parton mindössze 1500 férőhelyes nézőteret alakítanak ki, pólósaink népszerűsége viszont a 8000 fős lelátójú Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát is megtölti. Az egyetlen nem fővárosi helyszín, a nyílt vízi úszásnak otthont Balatonfüred igazi paradicsom a szakágnak. A versenypályát a Tagore sétány közelében, a kikötőnél alakították ki, itt is 1500 néző fér el. A férfiak 5 és a nők 10 kilométeres számán is nagy volt az érdeklődés, az összes 1500 forintos tikett gazdára talált.

A Duna Aréna lesz a helyszíne az úszóversenyeknek. Forrás: MTI

Akik jegyet szeretnének vásárolni, a vb hivatalos oldalán keresztül tegyék meg – hívta fel a figyelmet a Bp2017 Nonprofit Kft., hozzátéve, hogy a hivatalos jegyértékesítő oldal nem számol fel semmilyen extra kezelési díjat vagy egyéb költséget. A különböző internetes fórumokon vásárolt belépők ugyanis jóval drágábbak lehetnek, mint a hivatalos hálózatban szereplő Ticket Express, Eventim jegyirodáknál.

A vizes vb teljes költségvetése meghaladja a 130 milliárd forintot, a szervezők 7-10 milliárdos bevétellel számolnak. Ebben nincs benne a világbajnokságra érkező szurkolók magyarországi tartózkodása, az ezzel járó éttermi fogyasztás és vendégéjszakák. A hazai turizmusnak már előzetesen 70 százalékos növekedést jelentett az esemény, a rendezők 350 ezer látogatót és 6 milliárd tévénézőt várnak.

Budapest rendezheti a 2024-es rövid pályás vb-t

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a 17. vizes világbajnokság helyszínén, Budapesten jelentette be tegnap, hogy a 25 méteres medencés világbajnokságnak 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel később pedig a magyar főváros lehet a házigazdája.

 

FINA vizes világbajnokság
Kapcsolódó cikkek