Magyar gazdaság

Miskolcon nyitott tanműhelyt a Bosch

Átadták a Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. összesen mintegy 290 millió forint kormányzati támogatással megvalósuló miskolci tanműhelyét.

Hazánk gazdaságának versenyképessége azon áll, hogy hogyan tudunk alkalmazkodni a negyedik ipari forradalom generálta változásokhoz – jelentette ki Varga Mihály a Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. új tanműhelyének átadó ünnepségén, Miskolcon.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a Bosch összesen mintegy 290 millió forint kormányzati támogatással megvalósuló miskolci tanműhelyfejlesztései a diákok, a vállalat és a kormány érdekeit egyaránt szolgálják.

A tárcavezető leszögezte: céljaink eléréséhez versenyképes felsőoktatásra van szükségünk, szakképzési rendszerünknek alkalmazkodnia kell a gazdaság igényeihez, de a siker elképzelhetetlen az együttműködésre kész, a digitális technológia alkalmazásában vezető szerepet játszó és a képzésben is részt vállaló nagyvállalatok nélkül.

Forrás: MTI

Varga Mihály hangsúlyozta: a tudomány, a felsőfokú képzés és az ipar kapcsolatának erősítése egyszerre szolgálja a termelővállalatok, a felsőfokú képzés és a gazdaság érdekeit. Ennek érdekében a kormány már kidolgozta a magyar gazdaság versenyképességének növelését szolgáló stratégiákat és programokat. A miniszter hozzátette, hogy mindezek a lépések már a versenyképességi feltételeinek minőségi javítására irányulnak.

A tárcavezető kiemelte: a kormány támogatásának része van abban, hogy Magyarországon egyre sokrétűbb az ipar és az egyetemi kutatóközpontok együttműködése.

A cél egy olyan hosszútávon is fenntartható és piaci szemléletű működési modell kialakítása, amely a termelésben és a szolgáltatások terén hasznosítható eredményeket hoz.

Varga Mihály a Bosch új tanműhelyéről szólva elmondta: a vállalat piacvezető pozíciót vívott ki az Ipar 4.0 oktatási–képzési rendszerek tekintetében. Az itt tanulók a szakma elsajátításával egy időben tudják megszerezni a gyakorlati tapasztalatot is, mindezt a lehető legmodernebb környezetben, a legújabb ismereteket alkalmazva. Ez pedig egyértelmű versenyelőny lesz számukra az elhelyezkedés során – hangsúlyozta a miniszter.

ipar 4.0 Bosch tanműhely Miskolc
Kapcsolódó cikkek