Magyar gazdaság

Milliárdos iskolafejlesztés a II. kerületben

Négy új tanteremmel bővül, valamint energetikai szempontból is megújul a II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium – jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője az intézményben tartott sajttájékoztatón elmondta: az oktatás fejlesztéséhez a választott képviselőknek és a kormánynak közösen kell megteremtenünk a lehetőségeket.

Az iskola energetikai felújítása uniós támogatásból valósul meg – idézi Varga Mihályt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye.

A korszerűsítés részeként hőszigetelés kerül az épületre új külső nyílászárókat építenek be, új lesz a hőtő-fűtő rendszer is, mindezt napelemes rendszer telepítése egészíti ki – tette hozzá a képviselő kiemelve, hogy a zsúfoltságot megszüntető tanterem-bővítést a kormány által biztosított forrás teszi lehetővé.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője
Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Varga Mihály elmondta: a II. kerületben folyamatosan emelkedik a gyermeklétszám, ebből adódóan azonban az iskolák teljes mértékben kihasználtak, sőt néhány intézményben helyhiánnyal is szembe kell nézni. Mint mondta: az elmúlt néhány évben számos oktatási nevelési és intézményfejlesztést tudtak megkezdeni.

Ezek között említette a Szabó Lőrinc Iskola fejlesztését, a Szent Angéla Gimnázium megújulását és bővítését, a Baár–Madas Református Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Gyökössy Endre Óvoda fejlesztését, a Szemlőhegy Utcai Óvoda bővítését, a Községház Utcai Óvoda modernizálását, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának felújítását az új Völgy utcai iskola megépítését, amely a Gyermekek Házának ad majd otthont – olvasható a minisztérium közleményében.

Láng Zsolt II. kerületi polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a helyi iskolákkal és a fenntartóval való együttműködés folyamatos, a fejlesztésekhez megadnak minden tulajdonosi támogatást. Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató hozzátette: a Szabó Lőrinc iskola a főváros egyik legnépszerűbb oktatási intézménye, a megújuló épület az ott végzett szakmai munkát fogja erősíteni.

iskolafejlesztés Varga Mihály Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)
Kapcsolódó cikkek