Magyar gazdaság

Szerveződik a második lakáslottó

A lakáslottó nyertesei idővel meghatározó vásárlóréteggé válnak a piacon – mondta lapunknak egy ingatlanközvetítő iroda illetékese.

A lakáslottó első sorsolásán öten a szerencséjüknek, tizennyolcan a licitajánlatuk nagyságának köszönhetően jutnak hozzá negyedévvel a csatlakozás után a teljes szerződéses összeghez és az állami támogatás egészéhez. A nemzeti otthonteremtési közösség (NOK) 180 hónapos futamidejű fizetést vállaló 180 fős csapatának tagjai – mint a Világgazdaság megkeresésére a szervező Central NOK Zrt. közölte – többségükben 15-20 millió forintra szerződtek. Minden licitáló a törvény által biztosított maximális, a hátralévő futamidő 60 százalékának megfelelő ajánlatot tett. Így állami támogatással 19,5 millió forinthoz, illetve 24,5 millió forinthoz 9-12 millió forint befizetésével jutottak hozzá.

Fotó: Veres Viktor

A lakáslottó nyertesei idővel meghatározó vásárlóréteggé válnak a piacon – mondta lapunknak egy ingatlanközvetítő iroda illetékese. A Bankrácio.hu vezető szakértője, Trencsán Erika szerint viszont a már csaknem félmilliós szerződésállományú lakástakarék-pénztáraknak a NOK a mai feltételekkel még nem tud konkurense lenni.

A teljes cikket a keddi Világgazdaságban olvashatja.

nők lakáslottó
Kapcsolódó cikkek