Magyar gazdaság

Nincs többé papírzsepiügy

Több mint három év után lezárta a GVH a „papírzsepikartell” néven elhíresült ügyet – ezt a versenyhatóság közölte a Világgazdasággal.

Több mint három év után lezárta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a „papírzsepikartell” néven elhíresült ügyet – ezt a versenyhatóság közölte a Világgazdasággal. Azt írták, hétfőn közleményt adnak ki a döntés részleteiről.

A versenyfelügyeleti eljárás még 2015 áprilisában indult egy összehangolt, előzetes értesítés nélküli helyszínivizsgálat-sorozattal. Akkor összesen hét céget gyanúsítottak összejátszással: beszállítói oldalról az SCA-t és a Vajda Papír Kft.-t, a kiskereskedelmi szereplők közül pedig a Tescót, az Auchant, a SPAR-t, a Metrót és a Dm-et.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A tavaly októberben, az előzetes állásfoglalásában azt valószínűsítette, hogy a vállalkozások rendszeresen egyeztetéseket folytattak az egyes háztartási papírárukkal kapcsolatos áremelésekről, és üzletileg érzékeny információkat is megosztottak egymással.

Ennek kapcsán akár többmilliárdos kartellbírsággal is fenyegetve érezhették magukat a vizsgálat alá vont cégek.

A Világgazdaság információi szerint azonban a ma kihirdetésre kerülő, végleges határozat fontos eltéréseket tartalmazhat majd a korábbi vizsgálati megállapításokhoz képest.

háztartási papír GVH ELJÁRÁS kartell
Kapcsolódó cikkek