Magyar gazdaság

Nívódíjat alapított a Közbeszerzési Hatóság

Közbeszerzési Nívódíjat alapított a Közbeszerzési Hatóság, amellyel a kiemelkedő szakmai munkát kívánja tovább erősíteni a közbeszerzések piacán. A Hatóság minden évben eltérő témakörben adja majd át az elismerést. Idén „A fenntartható közbeszerzések éve” programja keretén belül díjazza azokat a pályázókat, akik a kiemelkedő minőségű munkát eredményező jó gyakorlatokat beépítve, a fenntarthatóság témakörében példát mutatnak a hazai ajánlatkérőknek és a közbeszerzéseken induló cégeknek.

A Közbeszerzési Hatóság feladata, hogy hozzájáruljon a hazai közbeszerzési eljárások szabályos és átlátható lefolytatásának biztosításához.

Mindemellett a szervezet kiemelt célja az ajánlatkérők és ajánlattevők ösztönzése arra, hogy az eljárások során színvonalas szakmai teljesítményt nyújtsanak, így segítve a közpénzek eredményes és hatékony felhasználását.

E célból a Hatóság Közbeszerzési Nívódíjat alapított, amelyet 2018-tól minden évben átad az arra érdemes pályázóknak.

A Nívódíjat a szervezet minden évben más, közbeszerzéshez szorosan kapcsolódó témakörben adja át. Az idei évben a Hatóság meghirdette „A fenntartható közbeszerzések éve” programot, így 2018-ban ebben a témakörben várják a pályázók jelentkezését. A fenntarthatóság fontos terület a Hatóság számára, a szervezet kiemelt célja, hogy

közbeszerzések keretében olyan létesítmények valósuljanak meg, és olyan termékeket és szolgáltatásokat szerezzenek be, amelyek jövőbe mutató megoldásokat alkalmaznak, hogy hosszú távon, környezetkímélő módon legyenek használhatók.

A Hatóság a fenntartható szempontból legjobb megoldásokat összegyűjti és közzéteszi új, kifejezetten a fenntartható közbeszerzések kapcsán létrehozott weboldalán.

A Közbeszerzési Hatóság számára az átláthatóság és a minél nagyobb verseny biztosítása mellett különösen fontos, hogy támogassa és ösztönözze a példamutató magatartást és színvonalas szakmai teljesítményt, hiszen ez elengedhetetlen feltétele a sikeres, hatékony eljárások lebonyolításának

– emelte ki Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

A díjat Rigó Csaba, a Hatóság elnöke adja át a nyerteseknek, akik nevét a Hivatalos Értesítőben is közzéteszik. A díjazottak ezen kívül oklevelet és emlékplakettet kapnak.

Bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken.

 

nívódíj Közbeszerzési Hatóság
Kapcsolódó cikkek