Magyar gazdaság

A köztisztviselők keresete akár 20 százalékkal is emelkedhet januártól

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter szeretné, ha 20 százalék körüli illetményalap-emelésben részesülnének a köztisztviselők 2019 januárjától.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter szeretné, ha 20 százalék körüli illetményalap-emelésben részesülnének a köztisztviselők, 2019 januárjától. Gulyás Gergely a Világgazdaság azon kérdésére reagált a kormányszóvivői tájékoztatón, miszerint elérheti-e az illetményalap-emelés mértéke a 15 százalékot. A bértárgyalások jelenleg is folynak a köztisztviselők szakmai szervezeteivel.

Nem fogadható el, hogy udvariatlanok legyenek a vasúti menetjegykezelők

– válaszolta lapunk azon kérdésére a kancellária-miniszter, hogy nem egy menetjegykezelő sétálgat a vasúti kocsiban, nem köszön, az utasok jegyét pedig nem kéri el.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány? címmel tartott sajtótájékoztatón
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Világgazdaság arról is érdeklődött, hogy mit kíván tenni a kormány, hogy ne omoljon össze a vasúti személyszállítás Magyarországon, mivel nem egy vonalon gyakoriak a késések, a Hatvan-Budapest Keleti szakaszon, ahol a legtöbb utast szállítják pedig folyamatosan 40-50 perc.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: ha rendszerszintű probléma van, akkor a MÁV vezetőségének jeleznie kell, hogy mire van szüksége megoldani az áldatlan helyzetet.

A miniszter ígéretet tett arra, hogy jelzi a MÁV vezetőségének, tegyenek meg mindent a rendszeres személyszállítási gondok orvoslásáért, a menetrendszerinti közlekedés helyreállításáért.

köztisztviselők béremelés Gulyás Gergely
Kapcsolódó cikkek