Magyar gazdaság

Fellélegezhet Veresegyház

Újra kaphat költségvetési támogatást Veresegyház. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) korábban azért kezdeményezte az állami pénzek folyósításának felfüggesztését, mert a veresegyházi önkormányzat nem készített elfogadható intézkedési tervet a 2017-es számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására.

Az ÁSZ hétfői közleménye szerint elfogadták Veresegyház önkormányzatának intézkedési tervét, ezért a költségvetési támogatások felfüggesztése a továbbiakban nem indokolt. Erről az ÁSZ tájékoztatta a Magyar Államkincstár elnökét.

Felidézték: az ÁSZ április 20-án kezdeményezte a Magyar Államkincstárnál három önkormányzat, köztük Veresegyház önkormányzatának a költségvetésből származó támogatások felfüggesztését.

Mint írták, a törvényi előírás szerint az ellenőrzött szervezeteknek a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük az ÁSZ megállapításai alapján, és a tervet meg kell küldeniük az ÁSZ részére. Ez biztosítja, hogy az ellenőrzöttek kijavítsák a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságokat.

A törvény arról is rendelkezik, hogy amennyiben egy ellenőrzött szervezet vezetője nem küld elfogadható intézkedési tervet, az ÁSZ kezdeményezheti az ellenőrzött szervezetet megillető, az államháztartás valamelyik alrendszeréből származó költségvetési támogatás felfüggesztését – olvasható a közleményben.

Veresegyház Állami Számvevőszék költségvetési támogatás
Kapcsolódó cikkek