Magyar gazdaság

Ha szerződést adna le, akkor siessen

Két lakás-takarékpénztár módosított a korábban bejelentett határidőn, amivel már csak szerdán van lehetőség leadni a szerződéseket – hívta fel a figyelmet a Bank360.

Az OTP Lakástakarék és az Erste Lakástakarékpénztár egyaránt módosított a befogadás határidején – hívta fel a figyelmet a Bank360. Míg tegnapi menetrend alapján az ajánlatok befogadására a héten még volt lehetőség, addig az új menetrend értelmében

már csak a mai napon van lehetőség az aláírt partneri szerződések leadására. Továbbá ma már egyik lakástakaréknál sincs lehetőség új lakástakarék-szerződést kötni.

A Fundamenta Lakáskassza egyelőre nem közölt információkat ezzel kapcsolatban, a Bank360 szakértői szerint a piacvezetőnél maradt a péntek az utolsó határidő, amíg befogadják a legkésőbb tegnapi dátummal aláírt ajánlatokat.

Fotó: Kallus György

Az OTP-nél tegnap még az aláírás utáni második munkanap volt a legkésőbbi határidő a leadásra, míg az Ersténél, e hét pénteken lett volna a befogadás utolsó napja.

A mai naptól a lakástakarékok már csak az így igényelhető jelzáloghitelek miatt lehetnek érdekesek az ügyfelek számára mindaddig, amíg más megtakarítási mód nem áll a lakosság rendelkezésére.

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak (ltp) állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 

OTP Erste szerződés Fundamenta leadás LTP
Kapcsolódó cikkek