A hazai kiskereskedelemben értékesített sertéshúsok többsége jelöletlenül kerül a fogyasztókhoz, akik így semmit sem tudhatnak az asztalukra kerülő hús eredetéről. Ezzel szemben a Bonafarm csoporthoz tartozó mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. által piacra dobott Pick Friss hústermékcsalád termékeinek eredetét egészen az állat születéséig visszamenően bizonyíthatóan ismerik – mondta a társaság tájékoztatóján Pókos Gergely, a mohácsi vágóhíd vezérigazgatója.
Az élelmiszerek eredetének ismeretére egyre nagyobb az igény a fogyasztók körében, ahogyan a GMO- és antibiotikum-mentes termékekre is. Az új termékcsaláddal kapcsolatban a Bonafarm – független auditorok tanúsítványaival megerősítve és minden termelési folyamatig visszakövethetően – garantálja, hogy a termékek egész élettartamuk alatt GMO-mentes takarmánnyal etetett sertések húsából készülnek, a disznók nem kaptak antibiotikumos takarmányt, és hizlalásuk során megfelelő állatjólétet biztosítottak számukra. Az utóbbi azért is fontos, mert így a húsuk is ízletesebb – tette hozzá.
A vágóhídra kerülő sertéseket a Bonafarm csoporton belül termelt alapanyagból készülő, saját keverőben előállított takarmánnyal etetik. A prémiumminőségű hústermékek előállítása abban is különbözik az általános hazai sertéshizlalási gyakorlattól, hogy tovább hizlalják az állatokat, így a szokásosnál nagyobb súlyban, 120-125 kilósan vágják őket. Mint Pókos Gergely a Világgazdaság kérdésére elmondta, a takarmánykeverékekbe kerülő szóját a csoporton belül termelik, és részben kiváltották más, fehérjetartalmú növényekre.
Magyarországon és az Európai Unióban rendkívül szigorú követelményeknek kell megfelelniük a GMO-mentes termékeket gyártóknak, ezeket a prémiumhústermék előállítása során a teljes termékláncunkban meg tudjuk valósítani – mondta Krzyzewsky Nóra, a Bonafarm minőségirányítási igazgatója. Az állatjólétet a jogszabályi előírásoknál is komolyabban veszik: a telepítéskor például az előírt 0,65 négyzetméternél nagyobb, egy négyzetméteres terület jut egy sertésre – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ezt a nagyobb területet is gazdagítják olyan eszközökkel, amelyekkel elejét vehetik például a farokrágásnak. Kritikus pont a szállítás, ezért a terepek a vágóhídtól maximum 150 kilométeres körzetben helyezkedhetnek el, hogy ne érje túlzott mértékű stressz az állatokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.