Magyar gazdaság

Eurázsiát ajánlja a magyar cégeknek Varga Mihály

Szakértelmüknek és technológiájuknak köszönhetően a hazai cégeknek számos területen kínálnak lehetőségeket az eurázsiai piacok a pénzügyminiszter szerint.

Magyarország egyre jobb befektetési környezetet kínál a folyamatosan csökkenő közterhek, az legalacsonyabb társasági adója, a szakképzett munkaerő és az uniós átlag mintegy háromszorosát kitevő gazdasági növekedése révén – jelentette ki Varga Mihály Andrej Belijaninovval, az Eurázsiai Fejlesztési Bank elnökével folytatott tárgyalásán.

A pénzügyminiszter hozzátette: szakértelmüknek és technológiájuknak köszönhetően a magyar cégeknek számos területen lehetőségeket kínálnak az eurázsiai piacok.

Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Eurázsiai Fejlesztési Bank komoly lehetőségeket lát a közép-kelet-európai térségben – emelte ki Varga Mihály megemlítve, hogy hazánk és az eurázsiai térség pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatainak jó alapot ad a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítménye, a folyamatosan növekvő belső fogyasztás és a 25 százalék körüli beruházási ráta. Mint mondta:

a bankkal való együttműködés révén a magyar cégek is lehetőségekhez juthatnak, egyebek mellett a vízgazdálkodás, a közlekedési- és információs technológia, a gyógyszer- és egészségipar, a mezőgazdasági technológiák, továbbá az élelmiszer- és járműipar területén számítanak a magyar vállalkozások tudására az eurázsiai térségben.

A 2006-ban alapított Eurázsiai Fejlesztési Bank legfőbb célja, hogy elősegítse térség országainak gazdasági, pénzügyi integrációját, illetve fenntartható gazdasági növekedését magán és állami fejlesztések hosszú lejáratú finanszírozásával.

Eurázsiai Fejlesztési Bank Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek