Magyar gazdaság

Már épülnek az első rezsimentes házak

A hagyományos energiahordózóktól és közművektől függetlenül üzemeltethető, magyar fejlesztésű, Blaskovich Ákos által kidolgozott lakóépület-technológia kereskedelmi forgalmazása tavaly kezdődött.

Már épülnek az első rezsimentes lakóházak néhány Budapest környéki településen. A hagyományos energiahordózóktól és közművektől függetlenül üzemeltethető, magyar fejlesztésű, Blaskovich Ákos által kidolgozott lakóépület-technológia kereskedelmi forgalmazása tavaly kezdődött, a készház-gyártó cég megtalálása után.

A hagyományos energiahordózóktól és közművektől függetlenül üzemeltethető, magyar fejlesztésű, Blaskovich Ákos által kidolgozott lakóépület-technológia kereskedelmi forgalmazása tavaly kezdődött, a készház-gyártó cég megtalálása után.

Világszerte elkezdődött az öko­szenzációként beharangozott Noah Házak rendszer szabadalmaztatása is. A talajcsavarokon álló, megújuló energiával működő, előregyártott elemekből álló önfenntartó lakóház-technológiának már van Európára érvényes szabadalmi bejegyzése, és hamarosan lehet Kínában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is – tájékoztatta a Világgazdaságot Tóth A. Péter, a Noah Global Kft. marketing- és értékesítési vezetője.

Bár a rendszer iránt egyre intenzívebb a hazai és a nemzetközi érdeklődés, a társaság egyelőre a magyarországi építkezésekre fókuszál, amelyek révén egyre több referenciát és gyakorlati tapasztalatot szerez.

Az idén Piliscsabán, Pilisborosjenőn, Pilisjászfalun, Pákozdon, Budakeszin, Vácon és Pakson építenek, a jövő évre már Jászberényre is van érvényes szerződése a cégnek.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

Noah Ház rezsimentes ház
Kapcsolódó cikkek