Magyar gazdaság

Megállapodtak a hazai találmányok sikeréért

Közös célunk, hogy a hazai újításokból, piacképes termékek legyenek és a találmányok hasznosításából a magyar gazdaság és a feltalálók profitáljanak – hangsúlyozta Lepsényi István a VALOR Hungariae Zrt. vezérigazgatója abból az alkalomból, hogy VALOR HUNGARIAE Zrt. és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) megállapodást kötött a magyar szellemi alkotások piaci sikerének és a hazai innovációk eredményessége érdekében. Pomázi Gyula Zoltán az SZTNH elnöke az aláírás alkalmával kiemelte – „Ez a megállapodás iparjogvédelmi kutatási szolgáltatás területén nyújt a feltalálóknak segítséget a gyorsabb ügyintézés érdekében.”

A VALOR HUNGARIAE Zrt. és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala között létrejött megállapodásban a felek rögzítették, hogy elkötelezettek a kormányzat meghirdetett gazdaságstratégiai céljainak megvalósítása, a magyar innovációk támogatása, a szereplők közötti hatékonyabb együttműködés elősegítése iránt.

Lepsényi István elmondta, hogy a VALOR Hungariae Zrt. fontos szerepet vállal az innovációk eredményesebb hasznosítását célzó nemzetgazdasági törekvések megvalósításában, különös tekintettel arra, hogy a hazai találmányok professzionális hasznosításából a magyar gazdaság és a feltalálók profitáljanak. A vezérigazgató hozzátette;

A VALOR a hazai innovációs piacon egyedülállóan rugalmas, gyors szolgáltatásaival végig vezeti a feltalálókat azon az úton, amely a találmány megszületésétől a gazdasági eredményhez vezet, beleértve mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon történő hasznosítást. Szolgáltatásai magában foglalják a találmányok mentorálását, értékelését, validálását, menedzselését, finanszírozását és piacra juttatását, valamint a tudás- és technológia transzfer szolgáltatásokat, de nem terjednek ki a szabadalmi ügyvivői képviseleti tevékenységre.

Fotó: VALOR HUNGARIAE Zrt.

Pomázi Gyula Zoltán az elnöke a megállapodásról elmondta, hogy az SZTNH iparjogvédelmi kutatási, valamint információs szolgáltatást nyújt a Valor részére. Ezen túlmenően az SZTNH az ügyfélszolgálati tájékoztatási tevékenységén túlmutató állami innovációtámogató és mentoráló tevékenység ellátása körében felhívja a hozzá forduló ügyfelek figyelmét a VALOR HUNGARIAE Zrt.-re, elsősorban annak érdekében, hogy azok szakmai támogatást kaphassanak az innováció folyamata során.

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala innováció feltaláló
Kapcsolódó cikkek