Magyar gazdaság

Európa a Knorr-Bremse fő motorja

A Knorr-Bremse legnagyobb kihívása az volt, miként is teljesítsék a növekedési elvárásokat – mondta el a Figyelőnek Sávos András.

Miközben a mostani környezet támogató, nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy jöhetnek mínuszos időszakok is, ezért ki kell használni a jelenlegi előnyöket, és termelékenység javító intézkedéseket kell megtenni – hangsúlyozta a Figyelőnek adott interjújában Sávos András, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke.

Mint a hetilapnak elmondta:

űbüszke arra, hogy a Knorr-Bremse vállalatcsoport vasúti ágazata legnagyobb telephelyének, a budapesti lokáció 2019-es eredményére.

Tavaly ugyanis minden célukat elérték. A legnagyobb kihívás az volt, miként is teljesítsék a növekedési elvárásokat. A bővülésben a célpiac, Európa volt a fő motor, de piaci részesedésben is fejlődtek. A nagyságrendi változást leginkább az árbevétel alakulása mutatja.

Míg 2017-ben 250 millió eurós forgalmat könyvelhettek el, addig a múlt esztendőben 350 millió euró volt az árbevételük.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mindkét mögöttünk hagyott év, vagyis a 2018-19-es is abszolút sikersztori számukra, mondhatni: történelmi időket éltek, pedig a külső körülmények, és az erőforrások nem kényeztettek el a céget.

Kétségtelen, hogy a 2018-as és a 2019-es világgazdasági háttér nem volt negatív, azonban a múlt év végén az autóipar kezdett lefelé húzni, s megjelentek olyan kockázati tényezők is, mint például a kínai-amerikai kereskedelmi háború előszele.

„Ráadásul technológiai forradalom is zajlik a világ fejlettebb, de már a felzárkózó részén is. Német hátterű cégként pedig az is nagyon fontos számunkra, hogy mi történik Németországban. Miután vállalatunk jelenleg mintegy húsz országba szállítja a szuperexpresszek mellett egyéb kötöttpályás járművek fékrendszereit, állandóan fókuszálnunk kell a globális folyamatok alakulására” – húzta alá Sávos András, aki kamarai vezetői minőségében kitért arra is, hogy változatlanul pozitív a megítélése Magyarországnak Németországban. Olyannyira, hogy öt német cégből négy ma is hazánkat választaná letelepedése helyszínéül.

DUIHK Sávos András Knorr-Bremse
Kapcsolódó cikkek