Magyar gazdaság

Több mint egymillió szájmaszk áll rendelkezésre szükség esetén

Gulyás Gergely elmondása szerint napi 25 ezer darab szájmaszkot készítenek.

Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon, nincs olyan minta, amely azt igazolná, hogy bárki megfertőződött volna – mondta el Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte:

éjjel is érkezett hét minta, de egyelőre nincs pozitív eredmény.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elmondása szerint 1 millió 200 ezer szájmaszk ma is rendelkezésre áll, ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról gondoskodnak, valamint napi 25 ezer maszkot készítenek.

Hiány tehát nincs, de mivel sokan vásároltak maszkot az utóbbi időben, előállhat olyan helyzet, hogy nem lehet kapni néhány helyen, de az operatív törzs gondoskodik arról, hogy a lehető leggyorsabban eljuttathassák a maszkokat a gyógyszertárakba

– közölte Gulyás Gergely.

Arra a kérdésre, hogy van-e friss adat arról, hogy külföldön hány magyar állampolgár van karantén alatt, azt mondta, hogy nincs pontos adat. Kínában a konzuli védelemre jelentkezettek száma 174. Az olaszországi adatok biztosan magasabbak, mert sokan dolgoznak és élnek ott.

A miniszter ezek után elmondta, hogy a kormány 30 milliárd forintot biztosít a belügyminisztérium számára azzal a céllal, hogy a börtönök telítettségére megoldást találjanak.

Több százmillió a MOB-nak

A kormány az eddigi forrásokon túlmenően

további 462 millió forintot biztosít soron kívül a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) a tokiói nyári olimpiára való felkészülésre

– közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A miniszter elmondta, a kormány legutóbbi ülésén meghallgatta Kulcsár Krisztiánt, a MOB elnökét, és abból indultak ki –utalt a koronavírusra –, hogy lesz olimpia. Kulcsár Krisztián arról tájékoztatta a kabinetet, hogy 13 érmet tart reálisnak Tokióban.

sajtótájékoztató koronavírus Gulyás Gergely
Kapcsolódó cikkek