Magyar gazdaság

Több mint százmillió forint állami támogatást kapott a Zwack

A versenyképességi programra több mint 30 iparágból érkeztek pályázatok.

A magyar gazdaság sokszínűségét mutatja, hogy a versenyképesség-növelő támogatási programban résztvevő vállalatok több mint 30 iparágban tevékenykednek, ezek közül kiemelkedik az élelmiszeripar, ugyanis a legtöbb beruházási szándék (122) ebből az ágazatból érkezett – mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette,

a programban 806 vállalat vesz részt, amely pályázatában 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalta.

A fejlesztéseknek köszönhetően 143 618 munkahelyet tudnak megvédeni.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A miniszter kiemelte, új szabályokkal, új erőviszonyokkal, új szereplőkkel hamarosan új világgazdasági verseny indul, amelyben a magyar gazdaság versenyképességét pont azok a kapacitásbővítésre és technológiai modernizációra irányuló beruházások adják, amelyeket a magyar vállalatok most hajtanak végre.

Kedden újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A Hajdúhús 2000 Kft. 574,54 millió forintos beruházása 287,27 millió forint állami támogatást kap. A Semler Cipőipari Gazdasági Szolgáltató Kft. 564,81 millió forintos beruházása 282,40 millió forintos költségvetési támogatással számolhat.

A Zwack Unicum Likőripari és Kereskedelmi Nyrt. 212,08 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 106,04 millió forinttal járul hozzá.

Zwack versenyképességi támogatás Szijjártó Péter
Kapcsolódó cikkek