Magyar gazdaság

Évtizedek óta várt építkezés indul el

Közel hétmilliárd forintnyi költségvetéssel számol Tatabánya.

Közel hétmilliárd forintnyi költségvetéssel számol a Tatabánya városrészeit összekötő, összesen 824 méteres út és az átjárást szolgáló közúti aluljáró projektje. Az összeköttetés a két városrész könnyebb átjárhatósága mellett elősegíti az Ipari park, a kereskedelmi létesítmények és a közigazgatási intézmények felé történő gyorsabb és biztonságosabb közlekedést – írja a Kemma.

A fejlesztéshez a Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program 3 milliárd 380 millió, a Modern Városok Program pedig 3 milliárd 250 millió forintos támogatással járul hozzá, a hiányzó forrást a város saját költségvetése terhére biztosítja.

Bencsik János országgyűlési képviselő, a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa elmondta: a város régebbi vezetői az összeköttetést már évtizedek óta tervezték. Hozzátette, a Budapestet és Hegyeshalmot összekötő nemzetközi vasútvonalon áthaladó új átjáró megépítésével a város távolabbi részeiből könnyebben lehet majd megközelíteni többek között a Szent Borbála Kórházat is.

A több ütemben megvalósuló összeköttetésről Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta: a sűrűbben lakott területeken jelenleg csak három ponton lehet átjutni a vasút által kettévágott városrészek között. A télen tartott lakossági fórumoknak köszönhetően folyamatos a kommunikáció az érintett városrészek lakóival, így a kivitelezők mellett a városvezetés is igyekszik majd a helyiek kényelmét megőrizve létrehozni az összekötő utat.

Tatabánya fejlesztés
Kapcsolódó cikkek