Magyar gazdaság

Újabb intézkedések a családok és a vállalkozások védelme érdekében

A gyereket nevelő és vállaló családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segíti a kormány.

A családok és a vállalkozások hitel-visszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július elsejéig meghosszabbítjuk

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette, a moratórium automatikusan meghosszabbodik, csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja a hitelét. Továbbá:

  • a járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárt vállalkozásokat a decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja az állam.
  • A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, szállodák és az idegenforgalom mellett a szünetelni kényszerült magán tulajdonú a buszos vállalkozásokra is kiterjesztik.
  • A kis és közép vállalkozások, egyéni vállalkozások iparűzési adóját felére csökkentik január elsejétől.
  • A 25 ezer fő alatti települések támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét egyenként tekintik át
  • – közölte a kormányfő.

  • A gyereket nevelő és vállaló családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segíti a kormány. Ebből három millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe és automatikusan csökkenti a összegét.
  • https://www.facebook.com/watch/?v=388309959070063

    Korábban a miniszterelnök a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőségével tárgyalt szombat délelőtt a Karmelita kolostorban a gazdasági akcióterv új elemeinek előkészítését célzó konzultációsorozat keretében.

    A kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy szombaton jelentik be a gazdasági akcióterv újabb lépéseit.

    gazdasági akcióterv Orbán Viktor
    Kapcsolódó cikkek