Magyar gazdaság

Túlzottan optimisták voltak a londoni elemzők

Londoni makrogazdasági elemzők szerint valószínűleg túlságosan derűlátók voltak az euróövezeti gazdaság idei fellendülésre adott eddigi előrejelzések.

Londoni makrogazdasági elemzők szerint valószínűleg túlságosan derűlátók voltak az euróövezeti gazdaság idei fellendülésre adott eddigi előrejelzések, mivel a korábbi változatoknál sokkal fertőzőképesebb koronavírus-variánsok terjedése miatt elhúzódhat a korlátozások feloldása.

A Bank of America pénzügyi szolgáltató csoport londoni kutatási részlege (BofA Global Research) kedden ismertetett, felülvizsgált prognózisában közölte: egy teljes százalékponttal, az eddigi 3,9 százalékról 2,9 százalékra csökkentette a valutaunió hazai össztermékének (GDP) idei átlagos növekedésre szóló becslését.

Bank of America

Fotó: AFP

A ház számításai szerint az euróövezeti GDP-érték a tavalyi negyedik negyedévben 1,4 százalékkal csökkenhetett negyedéves összevetésben. A cég londoni elemzői azzal számolnak, hogy az idei első negyedévben is még 0,9 százalékos GDP-visszaesés várható a valutaunióban.

londoni elemzők
Kapcsolódó cikkek