Magyar gazdaság

Megjelent a 23 milliárdos egészségipari pályázat

A támogatás célcsoportja a gyógyászati, diagnosztikai, orvos- és egészségtechnikai eszközöket, berendezéseket vagy termékeket előállító gyártók.

Még a 2014-2020-as uniós ciklus keretében

megjelent a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása című, Ginop-1.2.15-21 kódszámú pályázat

– vette észre a Világgazdaság a Széchenyi 2020 pályázati információs portálon. A konstrukcióban a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 23,12 milliárd forint.

Fotó: Shutterstock

A kiírás feltételeinek megfelelő projektek legalább 30 millió, de akár 2 milliárd forint visszatérítendő támogatáshoz is juthatnak, amelyet 100 százalékban felvehetnek előlegként. Az új Ginop-pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A zöld utat kapó támogatási kérelmek száma a kiíró szerint várhatóan 30 és 300 között lesz majd.

A felhívás olyan kkv-kat támogat, amelyek egészségipari termékek gyártása terén terveznek technológiai és infrastrukturális fejlesztéseket, illetve kapacitásbővítő beruházásokat, ezzel hozzájárulva a hazai egészségipar fejlődéséhez, az egészségügyi ellátás biztonságának javításához és a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.

A támogatás célcsoportját elsősorban azon gyártók képezik, amelyek gyógyászati, diagnosztikai, orvos- és egészségtechnikai eszközöket, berendezéseket vagy termékeket állítanak elő

gyógyító, megelőző, rehabilitációs és palliatív ellátással összefüggésben.

GINOP egészségipari pályázat
Kapcsolódó cikkek