Magyar gazdaság

Tovább bővül a gyorskölcsönre jogosultak köre

A kedvezményezetti kör harminc, elsősorban a szolgáltató és kereskedelmi ágazatok tevékenységi köreivel bővült.

Kedden harminc ágazattal bővül a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre jogosultak köre – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

A módosítás azokat a vállalkozókat érinti, akik a legújabb korlátozó intézkedések miatt hétfő óta nem, vagy csak korlátozottan jutnak bevételhez.

A kedvezményezetti kör elsősorban a szolgáltató és kereskedelmi ágazatok tevékenységi köreivel bővült.

A feltételek nem változtak, a továbbra is bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, valamint az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására igényelhető. Az eddigi visszajelzések szerint a hitelprogram iránt jelentős az érdeklődés.

Fotó: VG / PR

Az első 4 napon több mint 5 ezer vállalkozás jelezte az előzetes hiteligényét, és az előrejelzések alapján a következő hetekben egyre több megkeresésre számítanak. Az MFB figyeli a vállalkozások igényeit, hogy minél többeknek segíthessen.

Vizsgálják többek között, hogy a 2019-ben alapított vállalkozások is kérhetnék-e a hitelt, emellett elkezdték a gyorskölcsön következő szakaszának előkészítését is – írja a közlemény.

A most bezáró kereskedők is megkaphatják a tízmillió forintos gyorskölcsönt

A Világgazdaság információi szerint a kormány új, korlátozó intézkedései nyomán már az indulástól kibővülhet az MFB Pontokon március 8-tól igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön igénylési köre.

 

gyorskölcsön gazdaság MFB
Kapcsolódó cikkek