Magyar gazdaság

Jobban visszaszorítaná a zaklatásokat az Instagram

Egyre nagyobb a nyomás a közösségi platformszolgáltatón.

Az Instagram a számos országban egyre erősödő hatósági és társadalmi nyomásra igyekszik hatékonyabban megállítani a platformján terjedő, gyűlöletet és visszaéléseket terjesztő DM-kéréseket. Egy blogbejegyzésben megosztották, hogy az ilyen DM-kérések szűréséhez újabb eszközöket tesznek elérhetővé, ezek meggátolják majd, hogy az emberek lássák az ilyen üzeneteket.

Az Origo szemléje kiemelte, hogy az Instagram szerint a legtöbb kéretlen és/vagy gyűlölettel teli üzenet DM-kéréseken keresztül terjed a platformon.

Ezek közvetlen üzenetek olyan felhasználóktól, akikkel még az adott felhasználó nem beszélt korábban, vagy nem követte az illetőt.

Fotó: AFP

A platform kulcsszavak és emojik alapján is szűrésekbe kezd,

a rendszer fejlesztését diszkrimináció- és zaklatásellenes szervezetek segítségével végezték. Az emojik és kifejezések listája manuálisan is megadható. A kiszűrt üzenetek egy fejtett szekcióba kerülnek, és el is maszkolják az üzenetek előnézetét, így az kizárólag megnyitáskor válik láthatóvá. Utána a kérés elfogadható, törölhető vagy jelenthető. A blokkolt felhasználók számára pedig még nehezebbé tették, hogy elérjék a másik felet – az új fiókok létrehozására is kiterjesztik a blokkolást.

Nő a nyomás Zuckerbergen a gyerek-Instagram miatt

A gyermekvédelmi szervezetek egyáltalán nem értékelik, hogy a Facebook-vezér 13 év alattiakra specializált Instagramot dobna piacra.

 

instagram szabályozás DM-kérések közösségi média Facebook
Kapcsolódó cikkek