A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint már országszerte kapható hazai fóliás szamóca.
A köznyelvben epernek hívott magyar szamóca a több ezer kilométerről behozott külföldi versenytársaihoz képest ízében és állagában is jobb, hiszen frissen kerül
a fogyasztókhoz – hangsúlyozza a NAK. A magyar szamóca három fázisban érkezik a kereskedelmi forgalomba: elsőként kis mennyiségben a fűtött fóliasátras termés, utána május elején a fűtetlen fóliasátras, fóliaalagutas termőterületekről, és várhatóan május közepétől nagy mennyiségben a szabadföldi szamóca. A hazai termés június közepéig, végéig kitart. A magyarországi üzemi szamócatermő terület mintegy 550 hektár, évente, az időjárási viszonyok függvényében átlagosan 8-10 ezer tonna áru terem. | VG
A magyarországi szamócatermő terület hozzávetőlegesen fele fóliatakarásos, sátras hajtatás, a másik fele pedig szabadföldi
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.