Már kapható magyar eper
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint már országszerte kapható hazai fóliás szamóca.
A köznyelvben epernek hívott magyar szamóca a több ezer kilométerről behozott külföldi versenytársaihoz képest ízében és állagában is jobb, hiszen frissen kerül
a fogyasztókhoz – hangsúlyozza a NAK. A magyar szamóca három fázisban érkezik a kereskedelmi forgalomba: elsőként kis mennyiségben a fűtött fóliasátras termés, utána május elején a fűtetlen fóliasátras, fóliaalagutas termőterületekről, és várhatóan május közepétől nagy mennyiségben a szabadföldi szamóca. A hazai termés június közepéig, végéig kitart. A magyarországi üzemi szamócatermő terület mintegy 550 hektár, évente, az időjárási viszonyok függvényében átlagosan 8-10 ezer tonna áru terem. | VG
A magyarországi szamócatermő terület hozzávetőlegesen fele fóliatakarásos, sátras hajtatás, a másik fele pedig szabadföldi


