Magyar gazdaság

Idén nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni

Nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni 2021. január 1-től 2021. december 31-ig a koronavírus-világjárványt követő, a gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedésekről szóló kormányrendelet szerint – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A rendelkezés értelmében tehát az egyébként hozzájárulás-köteles szolgáltatást nyújtóknak nem kell a turizmusfejlesztési hozzájárulást sem megállapítaniuk, sem bevallaniuk, sem megfizetniük a 2021. év vonatkozásában.

Az adóhatóság arról is tájékoztatott hogy a kifizetőnek nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a tanulószerződéses foglalkoztatásra kifizetett díj után. Ez a szabály a 2021. június 10-étől kifizetett jövedelemre már alkalmazható.

Ha a kifizetésre 2021. június 10-én, vagy ezt követően kerül sor, akkor a 2108-as jelű havi adó- és járulékbevallás M-07 lapján a 386. „Szociális hozzájárulási összege” elnevezésű sor a) oszlopában a tanulószerződéses tanulók után fizetendő szociális hozzájárulási adó összegeként a „0” értékadatot fel kell tüntetni.

turizmus szociális hozzájárulási adó
Kapcsolódó cikkek