Több egészségügyet érintő döntés született meg a napokban. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint egy friss kormányrendeletben kijelölték az állami fenntartásban álló egészségügyi intézmények hűtés- és fűtéskorszerűsítési munkálatainak elvégzésére a Magyar Állam 100 százalékos tulajdonában álló energiahatékonysági szolgáltatót, a NEG Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt.

Emellett az Emberi Erőforrások Minisztere rendeletben meghatározta, hogy

a háziorvosi ügyeleti szolgálatban szakképzettségének megfelelő tevékenységben részt vehet az az egészségügyi dolgozó is, aki vagy mentőtiszt vagy okleveles kiterjesztett hatáskörű ápolószakképzettséggel rendelkezik.

Fotó: Balázs Attila/MTI

A háziorvosi ügyeleti feladatellátás során orvos szakmai felügyeletet szükséges biztosítani.

Egy másik rendelet szerint

havonta 155,3 millió forint finanszírozást kap a Budai Egészségközpont, azért, hogy a neurológiai tüneteket is okozó gerincgyógyászati ellátásokat biztosítsa a hét minden napján 0-24 órán keresztül.

Kormányhatározatban döntöttek arról is, hogy a Cseh Köztársaság részére 100 620 adag Pfizer vakcinát kölcsönadunk.

Valamint plusz 6,9 milliárd forintot biztosítanak országszerte a legmagasabb progresszivitási szintű gyermekbaleseti és gyermeksürgősségi ellátóközpontok számára. A projekt összköltsége 16,8 milliárd forint. A forrásból részesül a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház,és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyetemi Oktató Kórház is.