Megkezdődhet a nyúlhús és -hústermékek exportja Kanadába – közölte az Agrárminisztérium. A sikeres auditot követően, több éven át tartó tárgyalássorozat eredményeként új termékpálya került fel a kanadai exportpalettára. A megállapodás nagy lehetőség a hazai előállítóknak.

Pont került a mintegy négyéves tárgyalássorozat végére, amelyet Magyarország Kanadával folytatott a hazai nyúlhúsexport megindításának céljából. A 2017-es auditot követően megindult egyeztetések eredményeként bilaterális megállapodás jött létre a két ország között. 

A termékpálya bevezetése új lendületet adhat a kanadai egészének, ami az állategészségügy elismerésén túl nemzetgazdasági szempontból is kiemelkedő jelentőségű lehet.

Az elfogadott állategészségügyi bizonyítvány lehetővé teszi nyúlhús és a nyúlhúsból készült termékek kivitelét az észak-amerikai állam területére. Az export engedélyezése üzemi szinten történik, a lehetőség iránt érdeklődő cégek a további információkról a területileg illetékes járási hivatalban tájékozódhatnak.