Egyre többen kötnek utasbiztosítást a járvány megjelenése óta, a Covid–19 kapcsán felmerülő sürgősségi orvosi költség pedig alapfedezetté vált 

– mondta a VG-nek Bodor Máté, az Aegon utasbiztosítási üzletágának vezetője. Bár a biztosító azt nem tartja nyilván, hogy kifejezetten kempingezéshez mennyien kötnek b-iztosítást, de egyértelmű, hogy egyre népszerűbb a szolgáltatás.

Mint a szakember felhívta a figyelmet, ha autóval utazunk kempingezni, nem árt a járműre is kiegészítő biztosítást vásárolni, amely a legtöbb utasbiztosításban elérhető. Gond esetén ugyanis szerinte nem az utólagos kárrendezés nyújt igazi védelmet, hanem a helyszíni segítség, a szervezés és a költségátvállalás. Kerékpárra is köthető biztosítás, amely az Aegonnál kiterjed a Magyarországon és az EU-ban keletkezett lopáskárokra alacsonyabb összegig, százezer forintig, az alvázszámos, nagyobb értékű kerékpárok ellopására, vagy közlekedési balesetben történt töréskárra 500 ezer forintig.

Fotó: Pixabay

Lakóautóra is köthető biztosítás, ez az Aegonnál a lakásbiztosítások között érhető el. Ez kiterjed a tárolás helyén – ha az megegyezik a lakásbiztosítás kockázatviselési címével –, az EU-ban lévő kempingben, és az oda- vagy onnan történő utazás közben bekövetkező olyan károkra, mint a tűz, a robbanás, az elemi károk, illetve az uniós kempingben történt feltörés.

A turistáknak utazás előtt figyelniük kell arra, hogy a célország helyi adottságainak megfelelő mértékű fedezetet válasszanak: Közép-Európában elég lehet az alapfedezet is 15-20 millió forintos limittel, de nyugat felé haladva vagy Európán kívül ez már nem feltétlenül lesz elég. 

Az Aegonnál az alapfedezet felnőtteknek napi 450 forintért már elérhető, amelyet családi utazás esetén a 20 százalékos családi és a gyerekeknek ajánlott 50 százalékos kedvezmény csökkenthet. Emellett kiegészítő biztosítást is köthetünk a Covid–19-re vagy a poggyászra, illetve a gépjármű assistance szolgáltatás is igénybe vehető.