BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra termel a kecskeméti Mercedes-gyár

Az előzetesen tervezettnél egy héttel tovább tartott a nyári leállás.

Hétfőn már újra zajlott a termelés a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. A vállalat július végén jelentette be, hogy háromhetes termelési szünetet tart, és a leállásra az alkatrészhiány miatt volt szükség. Akkor arról tájékoztatta lapunkat, hogy a gyár a termelési program rugalmas módosításával alkalmazkodik az aktuális helyzethez a 30. naptári héten, valamint az azt követő nyári termelési szünettel a 31. és a 32. naptári héten.

Fotó: Reviczky Zsolt / MTI

A vállalat ezt az időszakot karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel. A tervezettől eltérően a 33. héten is tartott a leállás. A félvezető áramköröket gyártó Intel még április 22-én jelezte, hogy nem látja a végét a nemzetközi piacon az elektronikai alkatrészek kínálatában bekövetkezett hiánynak. Emiatt a kecskeméti Mercedes-gyárban idén januárban, majd áprilisban már volt egy-egy termelésleállás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.