A K&H Bank adózás utáni eredménye 2021 első felében elérte a 37,4 milliárd forintot. A bank rendkívüli tételek nélküli eredménye egy év alatt 22 százalékkal emelkedett, 31,2 milliárd forintra. A pénzintézet hiteleinek volumene egy év alatt 13 százalékkal nőtt, a betétállomány pedig 11 százalékkal bővült. Az év első felében a K&H új hiteleinek volumene 279 milliárd forintot tett ki. 

Az új lakossági hitelek értéke elérte a 150 milliárd forintot, ami 44 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket.

Folytatódott a bank digitális átalakulása az innovációk területén: az új számlák 40 százaléka a K&H azonnali számlanyitási applikációjában jött létre, a K&H Biztosító pedig elindította az azonnali, elektronikus zöldkártya-szolgáltatását a kgfb-ügyfelek számára. Továbbra is az egyik piacvezető a megújulóenergia-termelés finanszírozásában. Ennek volumene idén június végére meghaladta a százmilliárd forintot.

Fotó: Kallus György

A teljes hitelportfóliónk éves szinten 13 százalékkal, 1875 milliárd forintra nőtt, az új lakossági hitelek szegmensében pedig tovább emelkedett a piaci részesedésünk

 – emelte ki Gombás Attila, a K&H csoport pénzügyi vezetője. Ismertetése szerint a bank részesedése a támogatott lakáshiteleket is magában foglaló teljes felújítási célú lakáshitelek területén 11,8 százalékos. Az új lakossági jelzáloghitelek volumene 55 százalékkal bővült. A fogyasztási hitelezésen belül a lakásfelújítási célú kölcsönök aránya egy év alatt 27 százalékról 38-ra emelkedett. A folyósított babaváró hitelek értéke a tavalyi év azonos időszakához képest 33 százalékkal nőtt, miközben a piac 9 százalékkal csökkent.